Најновије

Ово је 10 најбољих филмских наставака свих времена

ЛОНДОН - Филмски критичар Би-Би-Сија саставио је листу 10 најбољих филмских наставака свих времена а на првом месту листе нашао се "Кум 2" Френсиса Форда Кополе.
Паћиноу куму (Фото: lumas.com)

Паћиноу куму (Фото: lumas.com)

Иако је генерално став да су наставци слабији од првог филма и да се снимају само да би зарадили новац, Копола је овим филмом доказао супротно. "Кум 2" премијерно је приказан пре тачно 40 година, 12. децембра 1974. и не само да је из друге перспективе преиспитао сценарио првог дела већ је и пружио другачији поглед на главне ликове. Наставак "Кума" заправо је портрет америчког идентитета у 20. веку, месавине урбаног сиромаштва, имиграната, етничке дискриминације па чак и спољне политике САД уочи Кубанске револуције 1959. Други на листи је "Пре сумрака", наставак култног филма Ричарда Линклатера "Пре свитања" где се Џеси (Итан Хоук) и Селин (Жули Делпи) срећу поново, девет година после дешавања у "Пре свитања" када су провели дан и ноћ у Бечу причајући, шетајући и заљубивши се.
Прочитајте још:Анђелина Џоли има овчије богиње
Док је први део био ескапистичка фантазија, други се позабавио питањима пропалих очекивања, протока времена и жала за младошћу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА