Најновије

Северна Кореја: Американац изјавио да САД имају мафијашку владу

ПЈОНГЈАНГ- Један амерички држављанин, који је, како тврди, нелегално ушао у Северну Кореју, критиковао је данас политички систем и спољну политику Вашингтона на прес конференцији у Пјонгјангу, известио је CNN.
Кореја (Фото: Listverse.com)

Кореја (Фото: Listverse.com)

"Нелегални рат вођен против државе Ирака служи као савршен пример како америчка влада делује попут мафијашког удружења, криминално отимајући читавим државама њихове ресурсе, стратешке резерве и економије...и то чини без моралног кодекса", рекао је Артуро Пијер Маринез, а пренео међународни сервис вести Спутњик. Мартинез (29) је критиковао амерички изборни систем, за који је рекао да користи само богатим људима. Американац је, такође, говорио о непоштеном приказивању Северне Кореје у западним медијима. Мартинез, пореклом из Ел Паса у Тексасу, рекао је да је у Северну Кореју ушао прешавши речну границу са Кином. Он је признао да је нелегалним уласком у ту државу починио кривично дело и захвалио властима у Пјонгјангу што су му то опростиле. Његов тренутни правни статус за сада је непознат, навео је Ројтерс.
Прочитајте још:Французи убили 200 џихадиста у западној АфрициАмбасадор Кине: Нова платформа за Србију
Мартинезова мајка, Патрисија Еугенија Мартинез, изјавила је да је њен син болује од биполарног поремећаја и да је раније покушао да уђе у Северну Кореју тако што ће препливати реку, али је заустављен и враћен у САД. Она је рекла да га америчка амбасада у Пекингу тражи. Мартинез је конференцију за новинаре одржао у Народној палати културе, коју севернокорејски званичници протеклих година користе за конференције на којима представљају своје држављане који су се из егзила вратили у домовину, подсетио је АП. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА