Најновије

УНИЦЕФ: Забрана физичког кажњавања деце је "корак у добром правцу"

БЕОГРАД - УНИЦЕФ у Србији поздравио је данас намеру Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања да уведе забрану физичког кажњавања деце јер се, како наводе, кажњавањем било које врсте крше права детета на достојанство, телесни интегритет, као и право на недискриминацију и једнаку заштиту пред законом.
И у Немачкој је то некада било сасвим нормално... (Фото: Википедија)

И у Немачкој је то некада било сасвим нормално... (Фото: Википедија)

Како се наводи у саопштењу УНИЦЕФ-а, резултати "Истраживања вишеструких показатеља положаја жена и деце у Србији 2014", показали су да 93 одсто родитеља у Србији сматра да физичко кажњавање није потребно примењивати у дисциплиновању деце, док је истовремено 43 одсто деце доживело физичко кажњавање.
Прочитајте још:Забрањује се физичко кажњавање деце Под нападом због заступања традиционалног модела васпитања
УНИЦЕФ подсећа да Конвенција о правима детета захтева од држава да заштите децу од "свих облика физичког и менталног насиља", док је под бригом родитеља и других, и додаје да је законска забрана физичког кажњавања један од начина да се направи следећи корак у добром правцу када су права детета у питању. "Ипак, многи стручњаци верују да телесно кажњавање није облик насиља и због тога није у супротности са Конвенцијом. Комитет за права детета је издао посебно Мишљење о овој теми којим се потврђује да телесно кажњавање јесте облик насиља и позива све државе чланице да уведу законске забране физичког кажњавања", стоји у саопштењу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА