Најновије

(БИСЕР) Псаки: Нисам пад рубље анализирала много, али сам сигурна да је то због Крима и подршке устаницима

САД - Џенифер Псаки, портпарол Стејт департмента, позната иначе по непромишљеним и скандалозним изјавама, на редовној конференцији за штампу је овај пут, у себи својственом стилу, прокоментарисала актуелни пад вредности рубље.
Портпарол Псаки (Фото: ЈуТјуб)

Портпарол Псаки (Фото: ЈуТјуб)

"Нисам анализирала много целу ситуацију, али за све мора да се плати цена. Ја сам сигурна да се то дешава због Крима и подршке устаницима на југоистоку Украјине." - одговорила је к'о из топа Псакијева на питање новинара да прокоментарише пад рубље. Она је затим додала да ипак пад рубље није у потпуности узрокован западним санкцијама: "Прича је далеко компликованија. Ту утиче и цена нафте, али и недостатак диферсификације, недостатак иновација и зависност од угљених деривата у последњој деценији." Псакијева је рекла да западне санкције нису уперене против грађана Русије, али да Путин и руководство Русије имају избор да промене ток тих санкција.
Прочитајте још:Лавров: Преценили смо независност земаља ЕУ, оне зависе од САД
Она је потврдила новинарима да ће амерички председник Барак Обама ускоро потписати нови пакет санкција против Руске Федерације. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА