Најновије

Маријела Кастро: Народ Кубе не жели капитализам

ХАВАНА -  Куба ће бранити своје социјалистичке принципе и неће се вратити капитализму само због тога што је пристала на нормализацију односа са САД, изјавила је Маријела Кастро, ћерка кубанског председника Раула Кастра.
Маријела Кастро (Фото: ЈуТјуб)

Маријела Кастро (Фото: ЈуТјуб)

"Народ Кубе не жели повратак на капитализам", рекла је Маријела Кастро, посланица у кубанском парламенту, одбацујући могућност слободног уласка америчких компанија на Кубу. Кастро је навела да понекад људи кажу да је Фидел Кастро тврдоглав и да су кубански лидери тврдоглави. "Искуство нас је, међутим, научило нешто важно, а то је да никада не треба да се одрекнемо својих принципа", рекла је Кастро у паузи седнице парламента. Након што је Куба у среду на слободу пустила америчког хуманитарног радника Алана Гроса, током размене заробљеника са Америком, председник САД Барак Обама је, у обраћању јавности, најавио обнављање дипломатских односа са Кубом, као и крај "застарелог приступа" што подразумева ублажавање економских санкција и рестрикције путовања. "Изолација није деловала. Време је за нови приступ", рекао је Обама најављујући окончање полувековног хладноратовског непријатељства. Истовремено, јавности се обратио и кубански председник Раул Кастро који је поздравио нове тенденције у односима са САД.
Прочитајте још:Погледајте шта је лидер Ноћних Вукова поручио америчком председнику ОбамиМосква: Непријатељски потези Вашингтона неће остати без одговора!
"Овај израз председника Обаме заслужује поштовање и признање свих људи. Желим да захвалим Ватикану на подршци, а посебно папи Фрањи за побољшање односа између Кубе и САД", изјавио је Кастро. Обраћањима двојице председника претходио је њихов телефонски разговор који је трајао дуже од 45 минута. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА