Најновије

ПОТВРЂЕНО: Украјина покреће нови талас мобилизације 20. јануара

КИЈЕВ - Секретара Савета за националну безбедности Украјине Александар Турчинов најавио је да ће Кијев у другој половини јануара кренути у нову мобилизацију грађана за рат са истоку земље. 
Турчинов (Фото: Кијев Пост)

Турчинов (Фото: Кијев Пост)

Он је рекао да је Савет за националну безбедност одлучио да одржи три таласа мобилизације следеће године. - То ћемо урадити како не би дошли у ситуацију да само исти људи сносе терет одбране земље, а остатак грађана рат гледају на телевизији Зато у 2015. сви који не желе да обнове војни уговор ће бити пуштен са фронта у фазама - рекао је Турчинов. - Дакле, следеће године планирана су три таласа делимичну мобилизације - прва ће почети 20. јануара и трајаће 90 дана, други талас почиње у априлу и трајаће 60 дана, а трећи - у јуну који ће бити исто 60 дана - рекао је секретар Савета за националну безбедност. Иако Турчинов мобилизацију правда потребом за одмор трупа које су сада на фронту, лидери Ноорусије већ неко време упозоравају да имају сазнања да се Украјина спрема нову офанзиву на почетку 2015. године.
Прочитајте још: Порошенко: Сукоб на истоку кошта 4,5 милиона евра дневноПутин: Раскринкали смо преко 230 агената и сарадника страних обавештајних служби
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА