Најновије

Како да побољшате концентрацију код деце

САД - Истраживање које су спровели универзитети Мичиген и Вермонт, обухватило је око 200 проблематичне деце из основних школа.
Девојчица (Фото: freeimages.com)

Девојчица (Фото: freeimages.com)

Пола сата вежбања пре школе помаже бољој концентрацији деце на настави, а посебно деци која пате од поремећаја пажње и хиперактивности, показало је америчко истраживање. Вежбање је посебно позитивно утицало на способност концентрације дечака и девојчица који су патили од поремећаја пажње и хиперактивности. Резултати истраживања су показали да су они у школи, после вежбања, боље читали и сабирали. Чак и код куће, деца су била мирнија него она која нису вежбала. Истраживањем, које су спровели државни универзитети Мичиген и Вермонт, било је обухваћено око 200 ученика основних школа у периоду од 12 недеља. Они су се у истраживању претежно бавили децом која су показивала знакове поремећаја пажње и хиперактивности, попут непраћења наставе, промена расположења и тешкоћа у друштвеним контактима.
Прочитајте још: Забрањује се физичко кажњавање деце УНИЦЕФ: Забрана физичког кажњавања деце је „корак у добром правцу“ Слепо црево није бескористан орган: како препознати симптоме упале и шта предузети
Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА