Најновије

Пајтић: Сигурно ћу до 2016. бити покрајински премијер!

БEOГРAД - Председник Демократске странке Боjан Паjтић изjавио jе да ће сигурно до 2016. године бити премиjер покраjинске владе jер до тада, како каже, СНС сигурно неће успети да сруши власт демократа у Воjводини и поручио да ће се у наредном периоду видети колика jе снага ДС у Србиjи.
Бојан Пајтић (Фото: ЈуТјуб)

Бојан Пајтић (Фото: ЈуТјуб)

Наводећи да jе ДС "фактор стабилности" у покраjинском парламенту, он jе за РTС рекао да jе историjска орговорност ДС да сруши власт СНС на републичком нивоу, за коjу каже да jе лоша, и да формира власт коjа ће бити озбиљна и одговорна. Паjтић каже да не разуме засто jе Савез воjвођанских Mађара и даље у коалициjи са СНС на републичком нивоу jер практично ништа од њиховог коалиционог споразума ниjе испуњено, али да jе то ипак питање за СВM и његове бираче. Лидер ДС сматра да jе логично и природно да Влада Србиjе сарађуjе са покраjинском владом, али да нажалост код jедног дела чланова владе не постоjи воља и заинтересованост за сарадњу што jе, како jе оценио, лоше. Паjтић jе рекао да док Србиjа буде испуњавала обавезе из Бриселског споразума добиjаће похвале из EУ, и да ДС подржава диjалог са Приштином. "Подржавамо процес разговарања и то jе jедан од процеса за коjи можемо рећи да су позитивни. У свим осталим сегементима Влада Србиjе jе направила веома лоше резултате", навео jе лидер ДС и додао да у Србиjи не постоjи пуна слобода медиjа, нити поштовање људских права, а правосуђе не ради више од три месеца због штраjка адвоката.
Прочитајте још:Ево како је Шешељ прокоментарисао гашење његовог Фејсбук налога!
Поводом предстоjећих локалних избора у Mионици, Паjтић каже да очекуjе изузетно добар резултат ДС и тврди да су "режимска истраживања" по коjима ДС има око седам одсто подршке бирача "далеко од истине". "У Mионици ће се видети колика jе снага и утицаj ДС. Oчекуjем веома добар резултат и видеће се да jе то тренд", каже Паjтић. Наводећи да jе ДС надавно у Mаjданпеку освоjила више од 23 одсто гласова, Паjтић jе рекао да jе то солидан резултат и да очекуjе да буде све бољи и бољи. Упитан колико jе реално уjедињавање опизициjе, Паjтић каже да ће се коалициjе формирати пред изборе и да ће ДС процењивати коjи и какав наступ доноси наjвише подршке. Желимо да ухватимо што шири корпус странка коjе могу да донесу резултат, додао jе он. Према његовим речима, ДС ниjе хтела да учествуjе на локалним изборима у Лучанима jер ниjе хтела да да легитимитет тим изборима с обзиром да jе ДС истерана из своjих просториjа неколико дана пред изборе. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА