Најновије

Музичари траже од ЈуТјуб-а милијарду долара

ЈуТјуб ће се суочити са тужбом у износу од милијарду долара од стране Фарела Вилијамса, групе Игалс и других музичара, који захтевају уклањање око 20.000 спотова са овог канала.
Врте паре! (Фото: 2slick.com)

Врте паре! (Фото: 2slick.com)

Ирвинг Азоф, оснивач асоцијације Глобал Мјузик Рајтс, која заступа преко 40 уметника међу којима су Фарел Вилијамс, Крис Корнел, Смоки Робинсон, Џон Ленон, Еаглес, тврди да ЈуТјуб нема права за хиљаде песама које се налазе на том сервису. Иако је ЈуТјуб преговарао и склопио договоре са многим издавачким кућама, Азоф каже да то нису урадили са самим извођачима. Он је изјавио да музичари које заступа желе да туже баш ЈуТјуб, јер су за разлику од других стриминг сајтова, они “најмање кооперативни” . Ипак, Гугл, који планира да лансира Мјузик Ки, музички сервис који ће следеће године бити конкуренција сличним сајтовима Спотифy и Пандора, тврди да на основу пређашњих договора ЈуТјуб поседује права за већину песама,. Међутим, адвокат асоцијације Глобал Мјузик Рајтс Хауард Кинг, рекао је да ЈуТјуб није доставио на увид те раније договоре.
Прочитајте још:Лидер СРС Војислав Шешељ позвао је Хрвате да на предстојећим изборима гласају за Иву ЈосиповићаВојска на улицама француских градова!
Магазин НМЕ је покушао да контактира ЈуТјуб поводом овог питања, али нису добили никакав одговор. У међувремену, питање права музичара када је реч о стриминг сервисима било је предмет многих дискусија. Тако је почетком месеца објављен податак да је сингл “Хепи” Фарела Вилијамса на сервису Пандора током 2014. године био преслушаван 43 милиона пута, од чега је музичар зарадио само 2.700 долара. Извор: НМЕ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА