Најновије

Истражни комитет Русије испитао сведока поводом обарања Боинга

Руски истражитељи су разговарали са сведоком који је јуче испричао новинарима листа „Комсомољскаја правда“ о обарању Боинга 777 у Доњецкој области, изјавио је званични представник Комитета Владимир Маркин.
Владимир Маркин (фото: РИА)

Владимир Маркин (фото: РИА)

„Истражитељи нису одуговлачили са разговором и синоћ нам је пошло за руком да се састанемо са украјинским војником који тврди да је добровољно напустио војну јединицу и прешао на територију Руске Федерације, каже Маркин и истиче да је детектор лажи потврдио истинитост речи сведока. „Истражни комитет ће наставити да скупља и анализира све податке о тој катастрофи. Уколико су представници међународне комисије који истражују ту трагедију заиста спремни да сазнају истину и обрате нам се, даћемо им све материјале које поседујемо“, додао је Маркин. Украјински војник који је служио у ваздухопловној бази у Дњепропетровску испричао је јуче новинарима листа „Комсомољскаја правда“ да је малезијски Боинг 777 у близини Доњецка срушио украјински јуришни авион Су-25. Он је видео да је 17. јула авион наоружан ракетама полетео ка зони „антитерористичке операције“ у Доњецкој области. „У другој половини дана (17. јула), један сат пре обарања Боинга подигнута су у ваздух три јуришна авиона. Тачног времена се не сећам. Један од авиона је имао такве ракете (класе „ваздух-ваздух“). То је био Су-25,“ изјавио је сведок. У базу се вратио само авион који је полетео са ракетама „ваздух-ваздух“, остала два су била оборена. Авион се вратио без ракета, а пилот, капетан Владислав Волошин, каже сведок, био је толико потресен да није могао самостално да изађе из авиона.
Прочитајте још:Рогозин о „мистралима“: Париз се не може позивати на вишу силуПУТИН: Евроазијски економски савез је отворен и за суседе и за Исток и Запад
Извор: Глас Русије

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА