Најновије

Србија постаје мировни посредник између Новорусије и Украјине!?

БEOГРAД - Први потпредседник Владе Србиjе и шеф дипломатиjе Ивица Дачић оценио jе да jе председавање OEБС-у прилика коjа се не пропушта и да Србиjа треба да помогне тог организациjи да буде мост између сукобљених страна у украjинскоj кризи.
Дачић - преузима ОЕБС! (Фото: ЈуТјуб)

Дачић - преузима ОЕБС! (Фото: ЈуТјуб)

"Земља коjа jе, на наjгори могући начин, осетила шта значи изолациjа, изопштавање са међународне сцене, од 1. jануара ће добити шансу да своjе тешко искуство претвори у jасан добитак", навео jе Дачић у ауторском тексту за "Недељник". Србиjа, према његовим речима, не сме да се меша у сукоб "џинова међународне заjеднице" поводом украjинске кризе, нити сме да дозволи себи да суди било коме од великих играча. "Oва игра се игра по њиховим правилима, у њиховим рукама су и мач и погача, и злочин, и казна, и било какав наш суд, не само да не би признали, него би нам, опет по кратком поступку, одмах и пресудили. Без права жалбе", навео jе министар Дачић. Србиjа, како jе рекао, треба да проба да буде председаваjући коjи ће помоћи OEБС-у да буде мост и веза између сукобљених страна, да разговара са свима и да их убеди да jе диjалог jедино решење.
Прочитајте још:ХАКЕР: Обама санкционише Крим укидањем Гмејла, Виндоуса и Скајпа!
"Oно што jе, при том, за нас добро, jесте чињеница да постаjемо председаваjући у тренутку када ни са jедним од бораца у рингу немамо никакве нерашчишћене рачуне, нити било коjи проблем због коjег би нас било ко од њих доживео као неприjатеља, или чак опасност", напоменуо jе он. Србиjа, према његовим речима, треба да углед коjи jе стекла и коjи ће повећати током председавања OEБС-у искористи да и у свом дворишту поново осети самопоштовање и достоjанство коjе jе током година изгубила. "Земља коjу свет поштуjе нема разлога да не поштуjе саму себе", закључио jе Дачић. Извор: Танјуг  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА