Најновије

Медији у Вашингтону: Обама се наивно залетео у сукоб са Русијом

ВАШИНГТОН- Администрација Барака Обаме прави озбиљну политичку грешку у односима са Русијом – оценио је амерички аналитичар Чарлс Ортел, у тексту објављеном у The Washington Times.
Барак Обама (Фото: whitehouse.gov)

Барак Обама (Фото: whitehouse.gov)

„Обама и његов наивни и умишљени тим греше у односима са Русијом, праве на геополитичком плану гору грешку него што је било свргавање иранског шаха Мохамеда Резе Пахлевија у режији Џимија Картера“ – упозорио је Ортел. Он је истовремено указао да су САД током последњих година знатно смањиле своје војно присуство у свету и повећале социјалне расходе унутар земље и да зато не смеју да прецењују своје успехе. Поготово – нагласио је Ортел – што укупни државни расходи у великој мери превазилазе државне приходе. „Заједно са Кином и Индијом, Русија форсира реализацију плана срачунатог на појаву алтернативе и противтеже долару САД и глобалном финансијском систему у којем доминира Вашингтон“ – прецизирао је Ортел. Овај аналитичар је јавно посаветовао Обаминој адмнистрацији да „научи да живи у складу са средствима“ и да не наставља конфликт са Русијом.
Прочитајте још:Ништа од нафтног рата, цена нафте ће скочити на 80 долара по барелу у 2015. годиниСирија: Војни успеси Асада, у само једној акцији убијено 70 џихадиста!
„Могу ли САД себи дозволити – поставио је питање Ортел - да настављају сукоб са Русијом који се неће ограничити само на једну територију, сада када смо већ нагомилали гигантске дугове“? Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА