Најновије

Циклон Инес разориће Србију и цео Балкан

БЕОГРАД - Читав регион страхује од појаве циклона Инес, који осим нагле промене времена, доноси јаку буру на Јадрану, орканске ударе ветра и обилан снег!
Јаке снежне падавине у најави (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Јаке снежне падавине у најави (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

У Хрватској, Црној Гори и Србији метеоролошке службе упозоравају да је захлађење само увод у снежно невреме, које ће последњих дана ове године захватити цело подручје. Подручје Србије обилне падавине захватиће у току ноћи између недеље и понедељка, а од понедељка до Нове године очекује нас најхладнији период у 2014. години. Међутим, у Републичком хидрометеоролошком заводу (РХМЗ) рекли су нам да нису чули за овај циклон. - Знамо да су обилне снежне падавине активне у ноћи између суботе и недеље, а снег ће наставити да веје и у понедељак. Тада ће се формирати снежни покривач у висини од 10 до 30 центиметара, а на планинама ће наноси снега бити још виши. Наредних дана нас такође очекују ледени дани. Почетком седмице температура ће пасти до минус један, а мраз ће бити све снажнији све до 4. јануара. У новогодишној ноћи ће такође бити изразито хладно, али суво време - рекли су метеоролози из РХМЗ и додали да се ледена киша очекује у источној Србији и Подунављу.
Прочитајте још:НОВИ ДЕТАЉИ ИСТРАГЕ: Ивану Бодрожић убили леком из отпада!Србин хтео да разнесе амбасаде у Приштини?!
Циклон Инес настао је на територији Ирске, са ваздушним притиском од око 1020хПа (хектопаскала), одакле се кретао кроз земље Бенелукса ка југоистоку Европе. Тако су се под његовим ударом нашли Црна Гора, где снег већ пада у околини Цетиња. У Хрватској су улице такође под снегом, док се температура спустила до 12 степени Целзијусових испод нуле. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА