Најновије

ЗЕЛЕНСКИ У ПАНИЦИ! Акција Москве и Пекинга избацила Украјину из колосека

Председник Украјине Володимир Зеленски оптужио је данас Кину да помаже Русији да омете предстојец́у мировну конференцију у Швајцарској о окончању сукоба о Украјини.

На конференцији за новинаре на одбрамбеном форуму Шангри-Ла у Сингапуру, Зеленски је рекао да Кина врши притисак на друге земље и њихове лидере да не присуствују предстојец́ој конференцији, пренео је АП.
- Русија, користец́и кинески утицај у региону, користец́и и кинеске дипломате, чини све да омете мировну конференцију - рекао је он.

Према његовим речима, жалосно је то што је тако велика, независна и моц́на држава као што је Кина, инструмент у Путиновим рукама.

Зеленски је раније данас позвао највише одбрамбене званичнике да присуствују предстојец́ој конференцији, рекавши да је разочаран неуспехом неких земаља да се обавежу да ће учествовати.
Кинески министар одбране Донг Ђун говорио је раније данас на конференцији Шангри-Ла, али изгледа да није био у просторији када је Зеленски упутио апел, наводи АП.

Донг, у обрац́ању на форуму није посебно поменуо самит у Швајцарској, али је рекао да "по питању украјинске кризе, Кина промовише мировне преговоре са одговорним ставом".

Донг је, такође, истакао да Кина није обезбедила оружје ни једној страни у сукобу.

Министар одбране САД Лојд Остин, такође, присуствује конференцији у Сингапуру и седео је у првом реду док је Зеленски говорио.

Швајцарска ће у јуну бити домаћин конференције о украјинској ''формули мира", која ће бити одржана у летовалишту Бургеншток, у близини Луцерна. 

ОСЛОБОЂЕНО ЈОШ ЈЕДНО НАСЕЉЕ У ДНР! Уманское се вратило Русији

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА