Најновије

Сирски опет о лошој ситуацији на фронту: Руска војска има предност

Први човек украјинске војске каже да је интензитет непријатељства – висок, те позива да им се обезбеди довољна количина муниције.

Оружане снаге Украјине налазе се у тешкој ситуацији на више праваца фронта, изјавио је главнокомандујући украјинске војске Александар Сирски.

Према његовим речима, украјинским војницима најтеже је на Кураховском, Покровском, Купјанском и Харковском правцу, али и у Волчанској области и Часовом Јару на територији ДНР коју контролишу Украјинци.

"Генерално гледано, ситуација је и даље тешка због високог интензитета непријатељстава", написао је Сирски на друштвеним мрежама, а пренео ТАСС.

Главнокомандујући Оружаних снага Украјине такође је признао да руска војска има предност у оклопним возилима и употреби вођених бомби.

Уз то је издвојио купјански правац, где се настављају жестоке борбе. Сирски је истакао да је главни задатак да се украјинској војсци обезбеди довољна количина муниције, што ће, по његовом мишљењу, омогућити јачање одбране.

Дан раније "Украјинска правда" је објавила да се број сукоба на ратишту повећао на 80, те да се већина борби води у правцу Покровског (Красноармејска), док руске трупе притискају одбрану у правцу Купјанског и Кураховског.

Министарство одбране Русије је раније је саопштило да су ослобођена поједина насеља у Харковској области, као и да руске снаге напредују. Шеф руске администрације Харковске области Виталиј Ганчев рекао је новинарима 22. маја да су Оружане снаге РФ  ослободиле 49 насеља у Харковској области, укључујући 36 у Купјанском округу и 13 у северном делу региона.

ЖЕСТОКО СЕ КУВА У НИШУ: Опозиција има поруку за СНС

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА