Најновије

Чак 306 фалсификованих диплома у загребачким јавним предузећима

ЗAГРEБ - У загребачким комуналним предузећима чак 306 запослених имало jе фалсификовану диплому или сведочанство, показала jе наjновиjа ревизиjа, преносе хрватски медиjи.
Диплома (Фото: freeimages)

Диплома (Фото: freeimages)

Наjвише их jе откривено у Загребачком елекричном трамваjу (ЗET) и Градскоj Чистоћи, пренела jе ХРT. Фалсификована документа запослени су добиjали у образовним установама из Хрватске, али и БиХ. Наjвише диплома на црно пронађено jе у ЗET-у (94), и у Чистоћи (84), а разлика између укупно исплаћене плате и реалне зараде према стварноj стручноj спреми износи невероватних 88,5 милиона куна, односно преко 11,5 милиона евра, преноси ХРT. Tако у кратким цртама изгледа коначна верзиjа ревизиjе диплома и сведочанстава загребачких комуналних фирми коjу jе Jутарњи лист добио на увид. Против службеника са неверодостоjним документима на темељу коjих су се запослили, а ради се о три посто укупног броjа запослених, покренуте су казнене приjаве, као и ванредни откази уговора о раду, а досад jе због лажирања тих докумената већ 249 радника добило отказ, преноси ХРT. Oд 306 пронађених фалсификованих докумената, само се њих седам односи на дипломе, што значи да jе толико запослених лажирало високу стручну спрему са факултета, а остатак од 299 односи се на добиjање средњошколских сведочанстава.
Прочитајте још:Хрватска укида Србима право да гласајуКоје се познате Хрватске манекенке баве елитном проституцијом?Удар на хрватске односе са Путином!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА