Најновије

(ВИДЕО) Научите правилно ходати, али и падати на леду и не бојте се ломова костију

С обзиром на временске услове, односно поледицу и температурне минусе, опасност од падова и прелома костију вреба на сваком кораку. Најбоље ћете се заштити уколико научите како правилно ходати по леду или у крајњем случају-како исправно пасти.
Ходајте попут пингвина (Фото: Јутјуб принтскрин)

Ходајте попут пингвина (Фото: Јутјуб принтскрин)

Ходајте попут пингвина Британски авантуриста David Hempleman-Adams пуно је времена провео на снегу, па је пешице стигао до Јужног и Северног пола, а освојио је и све највише врхове света. Његов савет је да погледате око себе и погледајте како се животињски свет прилагодио одређеним условима. "Имитирајте пингвине. На клизавом снегу и леду ходајте малим корацима, а телесна тежина мора бити најбоље распоређена по целој површини стопала," препоручује David Hempleman-Adams. "Уколико је снег свеж и мекан, корачајте по туђим отисцима стопала. Ако је реч о дубљем снегу, ходајте тако да прво спустите пете на тло, а потом прсте. Тако ћете спречити да вам нога проклиже ", додао је. Процените о каквом се снегу ради Далеко више пацијената се јавља у болнице и лекарске амбуланте данима након што је снег нападао него на сам дан када почне да пада. Проблем настаје кад се снег почне да се топи, а вода се заледи. Проблем је још већи ако на ту ледену подлогу падне још снега па људи ходају несвесни да је испод лед и опасности која им прети. Обућа Осим доброг ђона, треба обратити пажњу и на стабилност зглоба јер ако зглоб није заштићен лако може доћи до ишчашења. Како пасти? Свакако морате узети у обзир своју старосну доб, а у складу са са тиме и крхкост костију. Игноришите инстинкт и падните као професионалац. Људи старије животне доби морају избегавати падове на кукове и бутне кости, а то ће избећи уколико се заштите рукама. Премда тада постоји опасност од пуцања или ишчашења руке, такве су повреде далеко лакше од оних у доњем делу тела. Обавезно треба покушати избећи ударац главом или вратом о тло. Погледајте и видео!
Прочитајте још:Русија: Оклопно војно возило се користи као такси (ВИДЕО)Голих груди изашла на снег: Ако може Путин, могу и ја (ФОТО)
Извор: Magazin.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА