Најновије

Рим остао без полиције за Нову годину

РИM - Последњег дана 2014. године, кад се ради прославе Нове године у Рим традиционално сjати више од пола милиона туриста, чак 83 одсто полицаjаца ниjе дошло на посао пошто су jавили да су болесни.
Карабињери (Фото: Википедија)

Карабињери (Фото: Википедија)

Поред већине коjа jе jавила да се осећа лоше и да зато неће доћи на посао, неки полицаjци су пружили маштовитиjа обjашњења, па jе било оних коjи су баш 31. децембра дали крв и морали тог дана да одсуствуjу са посла, док су други приjавили неодређене "физичке недостатке", преноси британски Tелеграф. Случаj масовног боловања полицаjаца у Риму, коjи jе требало да одржаваjу ред и мир у престоници Италиjе на дан кад у њему, поред становника тог града, одлазак старе и долазак нове године прославља и 600.000 туриста, сада истражуjу градске власти, али и државни органи. Премиjер Италиjе Mатео Ренци, коjи jе готово читаву 2014. годину позивао на реформе закона о запошљавању и мање ригидно тржиште рада, ниjе показао разумевање према масовном отварању боловања римских полицаjаца. "Чуjем да 83 одсто полицаjаца 31. децембра ниjе радило због 'болести'. Из тог разлога ћемо у 2015. години променити прописе о запошљавању у jавном сектору", написао jе Ренци на Tвитеру. Италиjанска министарка за jавну службу Mариjана Mадиjа jе упозорила да ће против полицаjаца коjи су масовно одуствовали са посла 31. децембра бити покренуте дисциплинске мере, као и да тако велики проценат одсутности са посла представља довољно jак доказ о томе да су jавноj служби потребне реформе. Градоначелник Рима Игнацио Mарино jе на феjсбуку написао: "Нису успели да покваре забаву, али ће одговорни морати да одговараjу". Римски полицаjци су негирали да jе реч о томе да нису дошли на посао из лењости, већ се ради о ширем спору око плата, услова рада и недовољног броjа запослених. "Има нас 5.900, а треба да нас буде 9.400. У тако малом броjу више не можемо да обезбеђуjемо град 24 сата на дан, седам дана у недељи", изjавио jе председник полициjског синдиката Стефано Ђанини.
Прочитајте још:Стефановић: За пар година ће полиција бити потпуно „чиста“Сведочила против Милошевића, а сад тужи енглеску полицијуОво су најсмешније лажи пијаних возача полицији
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА