Најновије

Поглед на 2014 годину из свемира

Огромна колекција фотографија коју је са Међународне космичке станице направио немачки астронаут Александер Герст искоришћена је да се направи кратак преглед како су астронаути видели Земљу ове године. Компилација је уједно и намењена као поклон астронаута људима на Трећем камену од Сунца.
Фото: esa.int

Фото: esa.int

Последња тура астронаута је на МКС провела пет и по месеци, а на Земљу се вратила пре око месец дана, слетевши у казахстанску степу. Међу њима је био и Александер Герст, припадник немачког тима Европске агенције за истраживање свемира, који је поставио камере по читавој станици да би овековечио Земљину лепоту. Када се вратио, тридесетосмогодишњи астронаут направио је компилацију 12.500 фотографија, а завршни снимак никога не може да остави равнодушним. „Дивни преглед аурора, свитања, облака, звезда, океана, Млечног пута, муња, градова ноћу, свемирских летелица и танког слоја атмосфере која нас штити“, званичан је опис Европске агенције за истраживање свемира.
Прочитајте још:Откривена синагога у којој је проповедао Исус Христос?!Ево шта је највећи руски научни пројекат у 21. векуШетао је плажом: Тамо је видео нешто што је морао да сними (ВИДЕО)
Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА