Најновије

ВЕЛИКО ОТКРИЋЕ: Да ли је ово место на ком је суђено Исусу Христу?

Археолози тврде да су открили остатке палате краља Ирода у Јерусалиму, а са њом и место где је одржано суђење Исусу Христу.
Фото: Wikimedia Commons

Фото: Wikimedia Commons

Ископавање на локалитету старе напуштене зграде близу Давидове куле је започето пре 15 година, као део планираног проширења музеја. Како су археолози копали испод старе напуштене зграде поред музеја, открили су остатке палате. Да ли је реч о открићу остатака палате где се одиграло суђење описано у Новом завету? Научници су скоро сигурни да се суђење одиграло у Иродовој палати, за коју се мислило да се налази на западној страни града, где се налазе музеј и затвор из, касније, османлијске ере. Остаци "суднице" су откривени испод затвора који је коришћен када су град контролисале Османлије и Британци. Археолози су знали да се тамо налази затвор - али не и шта лежи испод њега. Суђење је описано као догађај који се десио "недалеко од капије на калдрми" и ти детаљи се поклапају са претходним открићима археолога недалеко од затвора. "Наравно, не постоји никакав запис да се то десило тачно овде, али се сви - археолошки, историјски и јеванђелски - докази поклапају", рекао је професор археологије Шимон Гибсон с Универзитета у Шарлоту. Због тога што је пут којим хришћански ходочасници долазе у Јерусалим установљен тако давно, откриће неће довести до моменталне промене трасе. Међутим, Музеј Давидове куле је већ почео са израдом нацрта обиласка локалитета и нада се да ће постати стандардна атракција за хришћане у будућности. Ископавање на локалитету је започето пре 15 година, као део планираног проширења музеја. Како су археолози копали испод старе напуштене зграде поред музеја, открили су остатке палате.
Прочитајте још:Призори који остављају без даха: Седам руских чуда (ФОТО)РУСКИ ЕКСПЕРТ ТВРДИ: Напад на „Шарл Ебдо“ организовала ЦИА
Извор: nationalgeographic.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА