Најновије

Кијев тражи од ЕУ да стави ДНР и ЛНР на списак терориста

БРИСЕЛ - Европски парламент ће усвојити одредбу којом се ДНР и ЛНР стављају на списак терориста, пише агенција Новоросиа.
EU

EU

Петро Порошенко, председник Украјине, изјавио је да је на ову тему разговарао са Мартином Шулцем, председником Европског парламента, те да очекује да Шулц предложи европским посланицима усвајање такве одредбе и стављање Доњецке и Луганске народне републике на списак терористичких организација. Порошенко је рекао да "ове организације не желе мир у Украјини, крше Мински договор, крше примирје и да је зато неопходно ДНР и ЛНР прогласити терористичким организацијама, јер то оне и јесу".
Прочитајте још:Роскомнадзор апеловао на руске медије: Карикатуре религиозног карактера су говор мржње
Подсећамо, 13. јануара је погођен аутобус у место Волноваха (ДНР), где је погинуло 12, а рањено 18 људи. Кијев је оптужио проруске снаге, док је армија ДНР саопштила да је немогуће да је то акт армије ДНР, јер је место трагедије окружено украјинском војском и дубоко се налази на територији под контролом украјинске војске. Шулц ће највероватније изнети овај предлог Кијева пред посланике Европског парламента у четвртак, 15. јануара, пише Новоросиа. Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА