Најновије

Михајловић: Напредоваћемо на ранг листи Светске банке за бар 50 места

БEOГРAД - Потпредседник Владе Србиjе Зорана Mихаjловић рекла jе данас да би Србиjа у 2015. требало да напредуjе за наjмање 50 места на ранг листи Светске банке "Doing Business" о условима пословања.
Михајловић (Фото: ЈуТјуб)

Михајловић (Фото: ЈуТјуб)

"Већ самим Законом о планирању и изградњи Србиjа се сасвим сигурно помера наjмање за педесетак места", рекла jе Mихаjловић Танјугу, после прве седнице Радне групе за дефинисање конкретних мера за унапређење позициjе Србиjе на листи СБ, коаj jе одржана у Влади Србиjе. На наjновиjоj листи Светске банке "Doing Business 2015", Србиjа се налази на 91. месту по условима пословања, што jе за 14 места ниже него у претходном извештаjу. Mихаjловић, коjа jе и министар министар грађевинарства, саобраћаjа и инфраструктуре, обjаснила jе да ће се Радна група бавити свим законским и подзаконским актима за стварање бољих услова пословања. "У ствари Србиjа просто жели и хоће, а ми мислимо да може, да се поправи на свим оним листама, од листе Светске банке до свих осталих листа, да се просто поправимо, да не будемо последњи или при краjу", казала jе она. У том смислу, како jе додала, "сва министарства ће имати одређене обавезе, а то значи да направе одређене измене закона или подзаконских аката, или просто да таj такозвани велики броj процедура и прописа обjединимо, учинимо мањим, а да не говоримо о разним таксама и накнадама, коjе инвеститори плаћаjу".
Прочитајте још:Светска банка: Србија 2016. године остварује привредни раст од 1.5%
Потпредседник Владе, коjа jе и председаваjући Радне групе, истакла jе да jе основни циљ читавог посла на смањењу и поjедностављењу административних процедура и законских прописа да сви они коjи овде улажу, било да су домаћи или страни инвеститори, знаjу данас, "али и за пет и за 10 година, шта и како значи пословати у Србиjи". На састанку су већ утврђене обавезе одређених министарстава и дат им jе рок да за 10 дана изађу са конкретним предлозима о коjима ће се расправљати на наредноj седници Радне групе, заjедно са представницима страних инвеститора, Националне алиjансе за локални економски развоj (НAЛEД) и финасиjских организациjа. На том састанку ће бити размотрена могућност да се већ у наредних месец дана израде предлози измена закона, како би на наредним листама међународних организациjа Србиjа била земља коjа jе направила много позитивних корака, наjавила jе Mихаjловић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА