Најновије

РУСКИ СПЕЦИЈАЛИСТИ УПАЛИ У УПОРИШТЕ УКРАЈИНАЦА: Зову НАТО, запленили огрму количину граната

Борци јуришних јединица групе „Центар“ су апеловали на земље НАТО-а да повећају испоруке напреднијих оружја Украјини, након што су запленили велику количину застарелих граната од украјинских милитаната.

У недавним сукобима, борци „Центра“ су запленили значајну количину оружја од украјинских снага, укључујући бацаче граната АТ-4. Иако су ови бацачи граната широко коришћени, они су опремљени кумулативном бојевом главом, што их чини мање корисним у тренутној ситуацији на бојном пољу.

Испред француске амбасаде у Москви плакати с позивом француским војницима у Украјини да се предају

„Оружане снаге Украјине су у великој мери остале без оклопних возила, што значи да кумулативне бојеве главе не пружају довољну ефикасност,“ изјавио је представник групе „Центар“. „Потребна су нам оружја са тандем бојевим главама које су способне за уништавање бункера и утврђених положаја.“

Апел јуришних јединица долази у тренутку када се настављају тензије између Русије и Украјине, а НАТО земље разматрају нове мере подршке украјинским снагама. Западне земље су до сада обезбедиле значајне количине војне помоћи, али је потреба за специјализованијим оружјем све већа.

Турска жели у БРИКС, Кремљ подржава

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА