Најновије

ТВ Хепи добија опомену због Маје Николић

БЕОГРАД - Регулаторно тело за електронске медије РТЕМ (бивша РРА) покренуће поступак за изрицање мере ТВ “Хепи” због хомофобичних изјава певачице Маје Николић на овој телевизији. Подсетимо, певачица је у емисији „Опаснице“ изјавила да би хомосексуалне особе требало “држати у кавезима”.
Маја Николић (Фото: Јутјуб)

Маја Николић (Фото: Јутјуб)

- Савет РТЕМ одлучио је да покрене поступак за изрицање мере емитеру, а предвиђене су три мере: јавна опомена, привремено и трајно одузимање дозволе. Након што се емитер изјасни поводом целог случаја, биће познато и која мера му је изречена - каже за “Блиц” Горан Караџић, председник Савета РТЕМ. Иако Караџић, како је рекао, “не жели унапред да говори о исходу поступка”, извесно је да ће РТЕМ казнити ТВ “Хепи” јавном опоменом. - Треба имати у виду да је Маја Николић нагласила да је то њено мишљење, које наравно није прихватљиво, али је одраз њеног, личног става - објашњава Караџић. Николићева се у емисији, чији је водитељ, посвађала са фризером Стеваном Радвојевићем и назвала га хомосексуалцем, након чега је он напустио емисију. На коментар шминкерке Јелене Маћић, која је такође била гост, да су хомосексуалци често људи из уметности, архитектуре и музике, Николићева је одоговорила: - Ја мислим да их треба држати у кавезима. То је моје мишљење - одбрусила је певачица.
Прочитајте још:

Министарство културе покреће поступак против Драгана Ј. Вучићевића због порнографије!

Николићевој ово није први пут да вређа припаднике мањина. У ријалитију “Двор” 2011. године вређала је припаднике Јеврејске заједнице речима: “Мрзим Јевреје, јер су направили Америку”. Са тим се сложио певач Милош Бојанић. Због ове изјаве били су избачени из шоуа, а РРА и Савет јеврејских општина Србије поднели су тужбу против њих. Међутим, Апелациони суд пресудио је да су Николићева и Бојанић увреде изрекли у жару расправе и ослободили их оптужби. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА