Најновије

Јавност огорчена понашањем комуналне полиције према грађанима

БЕОГРАД - Комунални полицајци јуче су поново тренирали строгоћу на Београђанима, који нису имали „бус-плус“ картицу у градском превозу!
Комунална полиција хапси жену (Фото: Јутјуб)

Комунална полиција хапси жену (Фото: Јутјуб)

Они су брутално ухапсили две путнице, и то само пет дана након што су тројица везали лисицама А. С. у Земуну. Први случај десио се на линији 31, када су контролори код Београђанке затекли у аутобусу жену (28) без путне исправе и личних докумената. Тада су на сцену ступили комунални полицајци, а према речима очевидаца, девојка је све време понављала: „Зашто ме хапсите?“ Учестали случајеви - Она им је рекла да се вози само једну станицу. Међутим, тражили су јој документа, а онда су јој заврнули руке иза леђа. На то су се пролазници и путници који су чекали превоз побунили, а „комуналци“ су им запретили да не снимају. Убацили су је у службено возило, док је девојка стално понављала: „Зашто“ - прича извор с лица места. Он наводи да су грађани ушли у вербални сукоб са комуналном полицијом, говорећи им да не раде у служби грађана већ приводе жене због 73 динара. Други случај јуче се десио у Пожешкој улици, када је девојка (24) такође ухваћена у аутобусу без карте приведена у полицијску станицу. Из комуналне полиције до закључења броја нису нам одговорили на питања о јучерашњим дешавањима у престоници, као ни из Дирекције за јавни саобраћај. Градски менаџер Горан Весић такође се није огласио поводом нашег питања да ли је Град Београд пооштрио казнену политику према нелегитимним путницима у јавном превозу. Снимање није забрањено Подсетимо, синдикат комуналне полиције саопштио је да ће против Н. Н. лица које је снимило инцидент у Земуну бити поднета кривична пријава, али је повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић оповргао основ за такав чин. Начелник комуналне полиције- Имамо пет привиђења дневно Начелник комуналне полиције града Београда Никола Ристић каже да није ништа ново да се грађани одводе на идентификацију у станицу полиције у случају да немају „бус плус“ и лична документа. Не знам за нове случајеве о којима причате, али то је свакодневна активност комуналне полиције. Сваког дана имамо до пет одвођења у полицију, само је сада то снимљено. Морам да нагласим да стојим иза рада тројице наших припадника који су деловали у Земуну и тврдим да није било употребе прекомерне силе. А зашто их је тројица? Зато што је боље по лице и јер су интервенције са женама осетљивије.
Прочитајте још:ЈЕЗИВА ИСПОВЕСТ: „Силовали су ме на његовом мртвом телу“ (ВИДЕО)
Мостарска петља- Грађани гађали комуналну полицију Група грађана напала је јуче око 15 сати комуналне полицајце који су на позив контролора дошли код стајалишта на Мостарској петљи да приведу једну жену која није имала карту за превоз и лична документа код себе. Према речима очевидаца, комунални полицајци су били груби према жени и док су је смештали у свој аутомобил, револтирани грађани су их прво вербално напали, а потом су их гађали пластичним флашама. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА