Најновије

БЕЧ: Левичари напали десничаре

БEЧ - У Бечу се вечерас, уз велико присуство полициjе, одржава бал десничара, што jе довело до окупљања и протеста левичарских групациjа, чиjи припадници имаjу мање сукобе са полициjом.
Беч (Фото: wienguide.net)wie

Беч (Фото: wienguide.net)wie

Због нереда и дивљања протеклих година у центру Беча, полициjа jе забранила наjављено окупљање левичара, а од поподнева затворила jе део града у коjем се налази палата Хофбург, где се вечерас на "Балу Aкадемика" окупљаjу десничари. Левичари, и поред званичне забране скупа, окупили су се у граду како би протестовали против овог бала и деснице. Oни су блокадама улица покушавали да спрече госте бала да дођу до палате Хофбург, што jе у почетку протекло мирно, али jе током вечери дошло до првих кошкања са полициjом. Jедан полицаjац, како jе потврђено из полициjе, задобио jе повреде, наjвероватниjе од експлозиjе пиротехничког средства баченог на чуваре реда. Демонстранти заустављаjу таксиjе коjи превозе десничаре и спречаваjу их да приђу палати Хофбург, бацаjући петарде на полициjу. На више места су демонстранти покушали и да пробиjу постављене полициjске барикаде, а према полициjи, бушили су и гуме на паркираним возилима и приjављено jе више случаjева вандализма. Према наjновиjем полициjском саопштењу, поред полицаjца повређеног пиротехничким средством, повређене су jош две особе, а ухапшено jе 35 демонстраната.
Прочитајте још:Џони Деп се жени!
Без инцидената завршено jе претходно окупљање под називом "Сада упутити сигнал", где jе протестовало око 2.000 људи. Tрадиционални бал десничара окупља припаднике аустриjских студентских удружења, коjи су екстремно десне ориjентациjе. Полициjа jе рано поподне ухапсила седам особа, код коjих jе пронашла оружjе. Чувари реда су на прилазима Беча, али и у самом граду, спровелу контроле сумњивих лица, пошто су на протесте против деснице увек долазили и левичари из суседне Немачке, као и групациjа спремне да чине нереде из осталих делова Aустриjе. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА