Најновије

Николић: Потврђени масовни злочини над Србима

БEOГРAД - Председник Србиjе Tомислав Николић изjавио jе данас да Хрватска ниjе успела да докаже геноцидне намере српске стране у ратним сукобима а са друге стране, иако противтужба Србиjе ниjе усвоjена, потврђено да jе Хрватска учинила масован злочин према Србима.
Томислав Николић (Фото: ЈуТјуб)

Томислав Николић (Фото: ЈуТјуб)

Николић jе у обраћању jавности након пресуде Mеђународног суда правде у Хагу о тужби и противтужби Хрватске и Србиjе за геноцид рекао да jе таj суд пресудио да Хрватска своjом тужбом ниjе успела да докаже геноцидне намере српске стране у ратним сукобима. "Са друге стране иако противтужба Србиjе ниjе усвоjена MСП jе утврдио да су власти Републике Хрватске биле свесне да ће воjна аклциjа Oлуjа довести до протеривања цивилног становништва. На оваj начин и од стране наjвише правне институциjе УН потврђено jе да су хрватска снаге починиле масовне злочине према Србима у Хрватскоj", рекао jе председник.
Прочитајте још:Вучић са Додиком о геополитици Српске
Tиме jе, како jе оценио, упркос неправди начињен охрабруjући корак. "Искрено се надам да ће и у времену коjе jе пред нама бити довољно храбрости како би и Србиjа и Хрватска у доброj вери заjедно решавале све оно што спутава да наш регион уведемо у период траjног мира и просперитета", закључио jе Николић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА