Најновије

ПАЖЊА: Радохоличари су штеточине!

ПAРИЗ - Радохоличари су штетниjи по фирме него запослени коjи изостаjу с посла, тврде француски аналитичари, уз образложење да су скривени трошкови због претераног остаjања на послу, коjи доводе до повреда на раду и психичке нестабилности, далеко већи него у случаjу одсуства.
Радохоличар (Фото: agbeat.com)

Радохоличар (Фото: agbeat.com)

"Болест" савременог друштва, зависност од посла коjа се обично везивала за Jапанаце, проширила се и на европски континент посебно у време последње финасиjске кризе коjа jе почела 2008, када су запослени због страха од губитка посла остаjали и по 12 и више сати на послу, пише лист фигаро. Француски аналитичар Mатjе Поаро, оснивач консултантске куће Mидори Kонсалтинг, наводи да jе 2012. године у Францускоj 4,53 одсто запослених изостало са посла, док jе стопа оних коjи су прековремено радили далеко већа, и износи између 6,34 до девет одсто.
Прочитајте још:5 начина да препознате спонзорушу
Oваj француски стручњак за квалитет живота на раду процењуjе да скривени трошкови због претераног остаjања на послу, коjи доводе до повреда на раду и психичке нестабилности, Француску годишње коштаjу између 14 и 25 милиjади евра, док изостанци са посла коштаjу у просеку око девет милиjади евра. У Шпаниjи више од 12 одсто популациjе пати од радохолизма, а осам одсто запослених ради више од 12 сати дневно. Сваки седми запослени Шваjцарац пати од депресиjе усред премора на послу, преноси Фигаро. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА