Најновије

Становници београдског насеља се супротставили једној од најмоћнијих компанија у Србији

БЕОГРАД - Житељи београдског насеља "Степа Степановић" успротивили су се намери "Телекома Србије" да у сред њиховог насеља поставе антену мобилне телефоније. Станари су запретили да ће блокирати даље радове, а реагујући на њихово упозорење градоначелник Синиша Мали је најавио слање грађевинске инспекције у ово насеље.
Фото: Фејсбук/насеље Степа Степановић

Фото: Фејсбук/насеље Степа Степановић

- Проблема је изазван почетком радова за постављање стуба антене за мобилну телефонију у насељу "Степа Степановић". Постављање антене, без било какве претходне најаве и учешћа јавности, како и сам закон налаже и захтева, поготову у условима стамбених зграда, дечијих игралишта и вртића, изазвало је буру протеста и огромно незадовољство становника нашег насеља након којих ће уследити окупљања и протести испред простора поменутих радова све док се радови не обуставе и откажу. Наведена површина се налази на потезу уређене парковске површине, између густо распоређених зграда, дечијих игралишта, близу вртића и генералне површине која је само и искључиво предодређена за парковску површину и реквизите за децу и одрасле и као таква је презентована и станарима - сапштили су станари овог насеља. Они тврде да је су упознати са чињеницом постојања локацијске дозволе за две антене мобилне телефоније у самом насељу али да оне треба да се нађу на ободима насеља. Станари кажу да их је намера "Телекома Србије" да антену постави у центру насеља јако узнемирила. - Разлози за наш протест су жеља да спречимо уништавање зелене површине и шеталишта, али пре свега да спречимо постављање антене којa може да штети деци али и другим станарима - каже за Правду један од становника овог насеља.
Прочитајте још: Прекршајни поступак против „Политике“, „Информера“, „Данаса“, „Ало“ „Блица“…Гашић: Воjска Србиjе чува своjу имовину
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА