Најновије

У недељу протест испред Председништва Србије због ордена Диковићу!

БЕОГРАД - Иницијатива младих за људска права позива грађане на протест под називом "Истрага, а не орден" поводом доделе одликовања начелнику Генералштаба Војске Србије Љубиши Диковићу, у недељу - 15. фебруара у 18 часова у Пионирском парку.
Генерал Љубиша Диковић (Фото: vs.rs)

Генерал Љубиша Диковић (Фото: vs.rs)

-У тренутку када Фонд за хуманитарно право износи наводе о умешаности генерала Диковића у злочине почињене над цивилима на Косову у априлу и мају 1999. године, председник Николић бира да додели орден за нарочите заслуге у командовању и руковођењу војним јединицама. Овим политичким чином, председник Николић арогантно поручује Тужилаштву за ратне злочине, породицама жртава, али и свим грђанима Србије да званично поджава политику некажњивости. Орден који Томислав Николић додељује Диковићу, и то у овом моменту, је ругање цивилним жртвама и увреда за грађане Србије који захтевају да пред законом сви буду једнаки.
Прочитајте још:

Ево шта Загрепчани кажу о помирењу Србије и Хрватске

Генерал Диковић не заслужује орден. Захтевамо истрагу о могућој одговорности Љубише Диковића за злочине над цивилима и за прикривање трагова злочина, каже се у саопштењу Иницијативе младих за људска права. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА