Најновије

Венецуела: Каменицама и молотовљевим коктелима на полицију (ВИДЕО)

САН КРИСТОБАЛ - Као што је Правда најавила пре пар дана, у Венецуели су почели масовни насилни протести са циљем свргавања владе Николаса Мадура.
Нереди у Венецуели (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Нереди у Венецуели (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Војници Националне гарде и венецуеланска полиција испалили су јуче сузавац и употребили гумене метке да би растерали демонстранте, у западном граду Сан Кристобал, а у сукобима је повређено пет полицајаца и три студента, док су четири особе ухапшене, јавља Танјуг. Студенти су бацали камења и молотовљеве коктеле током двочасовног протеста и неколико радњи је демолирано у покушају да стигну до локалне канцеларије омбудсмана, саопштили су сведоци и власти. Студенти су се окупили у колевци протеста у граду Сан Кристобал, на годишњицу протеста против владе председника Николаса Мадура, који су трајали од фебруара до јуна 2014. и у којима је 43-троје људи погинуло, пренела је агенција Ројтерс.
Прочитајте још:
Протеста је било и у Каракасу, где је полиција блокирала неколико стотина студената који су се окупили на непријављеној протестној шетњи до цркве, где је била планирана миса у знак сећања на убијене демонстраната прошле године. Уместо тога, свештеник је изашао испред цркве и одржао кратку молитву на отвореном. У престонци је одржан и много већи контра-митинг, где се окупило на хиљаде "црвених", присталица Мадура, наследника дугогодишњег социјалистичког лидера Уго Чавеса који је умро од рака 2013. године. Имајући у виду на хиљаде оних који су прошле године изашли на улице тражећи Мадурову оставку и протестујући због посустајуће економије земље која је велика извозница нафте, многи становници Каракаса остали су код куће да би избегли проблеме, наводи АФП и додаје да је протеста било и у другим градовма Венецуеле. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА