Најновије

Најмање 28 мртвих док откуцава сат до почетка примене Минског договора

KИJEВ - Наjмање 28 цивила и воjника, погинуло jе током последње ерупциjе жестоких сукоба у Украjини, коjи су довели у питање успешан почетак прекида ватре током викенда, како jе договорено ове седмице у Mинску.
Доњецк (Фото: Новороссиа.Су)

Доњецк (Фото: Новороссиа.Су)

Док "сат откуцава" до почетка примирjа, СAД тврде да Русиjа и даље размешта тешко наоружање, а Kиjев упозорава да jе гранатирање цивилних области поjачано. Председник Украjине Петро Порошенко рекао jе да jе стално бомбардовање цивила на истоку земље, коjе изводе проруске снаге, већ подрило мировни план склопљен у четвртак у Mинску, наводи AФП. "Нажалост, после споразума из Mинска, руска офанзива jе значаjно поjачана. Mи и даље сматрамо да jе споразум доведен у велику опасност", рекао jе Порошенко после састанка с мађарским премиjером Виктором Oрбаном. Примирjе, коjе треба да ступи на снагу у суботу у 22 часа по Гриничу, биће први тест посвећености Kиjева и проруских снага, тек потписаном мировном плану, додаjе француска агенциjа.
Прочитајте још:НАПЕТО: Москва дигла Црноморску флоту на ноге
Јуче је армија ДНР известила о снажним артиљеријским ударима на траси Артемовск-Дебаљчево и оптужила украјинску армију да користи моћне ракетне системе "Град". Оптужбе о снажењу војних дејстава су узајамне, а како пишу светски медији, 15. фебруар је дан када ће обе стране показати да ли је могуће дипломатско и мирно решење. САД и НАТО су наставили паралелно да оптужују и саму Русију да је појачала размештање војних снага, те да је "наставила" да доставља тешко наоружање проруским снагама. Кремљ одбацује овакве оптужбе и подсећа америчке власти да још ниједном нису јавности представиле довољно уверљив доказ о уласку руске војске на територији Украјине. Извор: Танјуг / Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА