Најновије

Дан инаугурације Колинде: Разлупана и опљачкана српска црква у Карловцу!

КАРЛОВАЦ- Непознати вандали провалили су у православни Саборни храм Светог Николаја у Карловцу и оскрнавили олтар, богослужбене предмете и књиге, саопштено је данас из Епархије горњокарловачке.
Хрватска (Фото: vpz.com.hr)

Хрватска (Фото: vpz.com.hr)

У храм је проваљено синоћ, а обијањем бочних врата на храму причињена је већа материјална штета. Непознати вандали су у унутрашњости цркве оскрнавили олтар, богослужбене предмете и књиге, те их испретурали и побацали по храму, наводи се у епархијском саопштењу. Од црквеног инвентара из храма су однесени сви крстови, поломљене су рипиде и оштећен је прибор за крштење. – По ко зна који пут овакве немиле сцене понављају се из године у годину над православним светињама Епархије горњокарловачке. Последњи забележен случај чији починиоци нису откривени догодио се крајем прошле године, када су још увек непознати вандали исписали погрдне и претеће графите на зидовима ове карловачке светиње – истичу у Епархији гоњокарловачкој, у Хрватској.
Прочитајте још:Копенхаген: У терористичком нападу убијен познати режисер!Овако је Путин честитао Србији Дан државности
Својим нецивилизованим злоделима, како се наводи, починиоци желе да покажу да и даље међу неколицином постоји мржња и нетолеранција према православним светињама и житељима овог краја. Овај догађај је пријављен надлежној полицијској управи, чији су службеници обавили увиђај. – Надамо се да ће се једном за свагда оваквим догађајима стати на крај. Након многих година указивања на слична дешавања свим инстанцама власти, очекујемо да ће починиоци бити откривени и кажњени, да би сваки онај ко се дрзне учинити неко злодело над светињом био свестан какве последице тај чин носи – наводи се у саопштењу. Извор: Срна, Телеграф.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА