Најновије

Дачић помирио Порошенка и Путина!

БЕОГРАД - Историјски преговори о прекиду ватре у Украјини, који су завршени пре три дана, нису могли да буду окончани без зеленог светла ОЕБС, а које је као председавајући те институције дао Ивица Дачић, шеф дипломатије!
Ивица Дачић (Фото: mc.rs)

Ивица Дачић (Фото: mc.rs)

Пошто су после седамнаест сати Владимир Путин, председник Руске Федерације, Ангела Меркел, канцеларка Немачке, Петро Порошенко, председник Украјине, и Франсоа Оланд, председник Француске, постигли договор, управо је српски шеф дипломатије ставио тачку на „и“. Наиме, о решавању кризе у Украјини претходних месеци преговарала је трилатерална контакт група, коју чине представници ОЕБС, Русије и Украјине. Лични представник Дачића, као председавајућег ОЕБС, била је швајцарска амбасадорка Хајди Таљавини, којој је Дачић по доласку продужио мандат. Она му свакодневно шаље извештаје о дешавањима у Украјини, а како открива саговорник,  шеф српске дипломатије је амбасадорки Таљавини дао сагласност да у Минску потпише примирје. - Ноћ између среде и четвртка била је бесана за моћнике у Минску, али и за Дачића, јер је било неизвесно како ће преговори бити завршени. Ипак, главни посао тек следи, јер је улога ОЕБС у Украјини да обавља мониторинг и контролише примену споразума, који је почео да важи од прексиноћ - наводи извор.
Прочитајте још:

Тадић напада Пајтића да новцем грађана купује одборе

Осим што је дао зелено светло за потписивање примирја, шеф српске дипломатије ће и надгледати примену споразума. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА