Најновије

ФБИ ОБЈАВИО: Хитлер преживео рат?

Ново откривени документи ФБИ доказују како је америчка влада знала да је Хитлер жив и здрав, и да је живео у Аргентини годинама након Другог светског рата.
Адолф Хитлер - међу својим фановима (Фото: nacism.net)

Адолф Хитлер - међу својим фановима (Фото: nacism.net)

Наиме, нови документи ФБИ откривају да је најомраженији човек у историји побегао из Немачке и живео мирно. У документи стоји да су Хитлер и Ева Браун не само лажирали самоубиство, већ да им је у бегу из Немачке помогао Ален Дулес, пише theeventchronicle.com. Тајанствена подморница У документу из Лос Анђелеса открива се да је агенција јако добро знала да се тајанствена подморница креће према аргентинској обали с високо рангираним нацистичким званичницима. Оно што још више запрепашћује јесте чињеница да је ФБИ знао да Хитлер живи у Андима. У писму које је стигло у филијалу у Лос Анђелес у августу 1945. анонимни доушник договорио је размену информација ако му се омогући политички азил. Оно што је рекао, запрепастило је агенте. Доушник је тврдио да је Хитлер у Аргентини и да је био у подморници које су дошле на аргентинску обалу. Помогли му у скривању Аргентинска влада не само да је дочекала бившег диктатора, већ му је и помогла у скривању. Доушник није само дао локацију села у којима су се сакривали Хитлер и његова дружина, већ и запањајуће детаље. Иако због очигледних разлога име доушника није никад објављено, агенти никад нису сумњали у његов кредибилитет. Упркос свим информацијама, ФБИ никад није истражио нове трагове. Чак и када су добили доказе о немачкој подморници, нико се није потрудио да их истражи. Чак је и поморски аташе у Буенос Ајресу обавестио Вашингтон како постоји велика могућност да су Хитлер и Браун стигли у Аргентину.
Прочитајте још:Армија Новоросије заузела Дебаљцево: Уништени хрватски и украјински нацисти из пука АзовБелгија: На протесту против независног Косова нападнута амбасадорка Мимоза Ахметај!
Извор: danas.net.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА