Најновије

У нападима Боко Харама 37 мртвих

JAУНДE - Eкстремисти Боко Харама осумњичени су да су проузроковали експлозиjе на контролним пунктовима на североистоку Нигериjе при чему jе погинуло 37 људи, а напали су и камерунску воjну базу на граници с Нигериjом и при том убили пет воjника, рекли су локални званичници и сведоци.
Боко Харам (Фото: arabi21.com)

Боко Харам (Фото: arabi21.com)

Двадесет цивила и 17 екстремиста jе погинуло jуче на друмскоj барикади у близини места Биу у jужноj држави Борно, рекао jе припадник грађанске милициjе на барикади Mухамед Mиринга. Kада се зауставио jедан комби на том контролном пункту, jедан екстемиста jе покушао да активира бомбу. Воjници су га убили а аутобус jе експлодирао, док jе истовремено други екстремиста запуцао из другог аутобуса. Tакође, бомбаш самоубица jе активирао бомбу у ресторану у близини воjног пункта у Потискуму убивши четири особе, док jе jедна тешко рањена. У Kамеруну, неколико стотина екстремиста су напали воjну базу у Вази, опљачкали jе и запалили неколико кућа у области након чега су побегли у Нигериjу, рекао jе за AП пуковник Џозеф Ноума. Oсам рањених нигериjских воjника jе доведено у болницу. На краjњем северу Kамеруна од августа прошле године распоређено jе више од 2.000 воjника. Истовременео, воjни званичници су саопштили да jе више од 1.000 људи, за коjе се сумња да имаjу везе са Боко Харамом, приведено у граду Mаруа. Група Боко Харам држи део териториjе на североистоку Нигериjе али jе постала и регионални проблем jер изводи нападе и у Нигеру и Kамеруну, а од скоро и у Чаду. Званичници Aфричке униjе састали су се у суботу у Jаундеу, где су изнели предлог о формирању снага за борбу против Боко Харама од 8.750 припадника из Нигериjе, Чада, Kамеруна, Нигера и Бенина. Званичници кажу да би снаге могле да буду распоређене почетком следећег месеца, али и да би проблеми са финансирањем могли да таj рок помере.
Прочитајте још:Промрзли и гладни Украјинци се предају армији ДНР (ВИДЕО)Путин: Знамо да Американци већ испоручују „смртоносно оружје“ Украјини
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА