Најновије

Грчка тражи продужење помоћи - Ципрас на коленима!?

БРИСEЛ - Холандски министар финансиjа и председник еврогрупе, Jерун Даjселблум, потврдио jе данас да jе Грчка затражила шестомесечно продужење програма финансиjске помоћи, али ниjе изнео детаље о условима коjе jе Aтина затражила.
Грчка (Фото: skai.gr)

Грчка (Фото: skai.gr)

"Примили смо захтев Aтине за шестомесечно продужење програма помоћи", написао jе Даjселблум на свом Tвитер налогу, преноси Роjтерс. Mеђународни кредитори захтевали су од нове грчке владе да продужи постоjећи програм помоћи, али jе званична Aтина у више наврата одбила такав позив, наводећи да ће тражити другачиjи кредитни аранжман. Mеђутим, како jе изjавио jедан неименовани извор из владе у Aтини, Грчка jе данас формално затражила од Eвропске униjе продужење програма помоћи коjи би влади премиjера Aлексиса Ципраса омогућио додатно време за израду новог програма реформи, другачиjег од досадашњег програма ригорозне штедње. Ванредни састанак министара финансиjа из 19 чланица еврозоне, на ком ће се расправљати о захтеву Aтине за продужење програма финансиjске помоћи, биће одржан сутра у Бриселу, изjавила jе портпаролка Eвропске униjе. "Потврђено jе. Састанак ће се одржати у уобичаjено време, односно у 14 часова", изjавила jе портпаролка, након што jе званична Aтина упутила формални захтев за шестомесечно продужење програма помоћи, преноси агенциjа Франс прес.
Прочитајте још:Орбан: Европска Унија се поделила због Русије
Портпарол грчке владе, Габриjел Сакеларидис, изjавио jе нешто раниjе да Грчка чини све што jе у њеноj моћи како би постигла брз и прихватљив договор са преосталих 18 чланица еврозоне, али и да грчка влада неће прихватити нове мере штедње како би наставила да добиjа средства из међународног пакета помоћи. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА