Најновије

НАТО генерал има нови термин: "НАТО територија"

ЛОНДОН – Заменик команданта НАТО снага у Европи генерал Адријан Бредшоу изјавио је да Русија представља егзистенцијалну претњу Северноатлантском пакту и да стратешки конфликт са Западом није искључен.
НАТО

НАТО

Бредшоу је у синоћњем говору Краљевском војном институту у Лондону казао да постоји опасност да Русија своје конвенцијалне снаге, за које је доказала да може да их покрене, у будућности искористи не само за застрашивање и притисак, него за окупацију дела НАТО територије. „Колико год мало вероватно то сада изгледало, ризик од ескалације и клизања у стратешки конфликт представља егзистенцијалну претњу целом нашем бићу”, рекао је генерал у говору чији је снимак постављен на интернет страницу Института. Бредшоу је указао да је Русија током конфликта у Украјини показала да уме да води „хибридни рат”, који укључује комбинацију конвенцијалне војске, субверзије, политичке агитације, непријатељске пропаганде и других средства за дестабилизацију.
Прочитајте још:На коридору или на периферији Европе
Због тога је, рекао је генерал, неопходно да НАТО на својим источним границама стално одржава целовит систем одвраћања, који осим нове јединице за брзо реаговање треба да укључи и средства за супротстављање руском застрашивању и пропаганда. За ово је, како је указао, неопходна помоћ Европске уније, која би требало да оснује телевизијски канал на руском језику који би контрирао „непријатељској и готово комичној пропаганди својих медија коју Русија свакодневно упумпава у домове својих грађана”. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА