Најновије

РЕЦЕПТ: Чудесни сируп за чишћење пушачких плућа

Уколико сте пушач више од пет година до сада сте већ сигурно бар једном имали бронхитис, који карактерише специфичан кашаљ. Наравно да би најбоље било да се заувек одрекнете цигарета и продужите живот за бар десет година.
Забрањено пушење (Фото: techie-buzz.com)

Забрањено пушење (Фото: techie-buzz.com)

Ипак, ако још увек нисте спремни на овако „радикалан” корак, предлажемо вам да у свакодневну исхрану уврстите следеће намирнице. ЛУК Већ су увелико познате многобројне благодети црног и белог лука. Ове намирнице имају и антиканцерогено дејство и одлична су превентива за многа малигна обољења. Црни лук је поготово ефектан у спречавању разних респираторних инфекција. ЂУМБИР Овај староисточни зачин од давнина је познат по свом чудесном лековитом деловању. Ђумбир је такође битан за избацивање секрета накупљеног на плућима због пушења. КУРКУМА Овај невероватни жути зачин обилује витаминима и минералима, а садржи и лековите омега 3 масне киселине. Куркуми се приписује антивирусно, антибактеријско и антиканцерогено деловање, па је због тога веома пожељно уврстити овај зачин у свакодневну исхрану.
Прочитајте још:Ево о чему мушкарци ћуте, а тако би радo то рекли…
Рецепт за еликсирСастојци: 400 г црног лука,  1 л воде,  400 г шечера,  2 кашичице куркуме, очишћени мањи корен ђумбира. Припрема: У лонац сипати воду, шећер и ставити да се кува. Додати очишћени црни лук, исечен на четвртине и нарендани корен ђумбира (величине палца). Сипати куркуму и када проври смањити температуру. Кувати док се количина не смањи за два пута. Процедити, сипати у чисту стаклену теглу, а када се сасвим охлади држати га у фрижидеру. Узимати по две супене кашике ујутру (на празан стомак) и увече два сата пре оброка. УПОЗОРЕЊЕ: Пре него што почнете да узимате неки лек, посаветујте се са својим лекаром или фармацеутом. Извор: Блиц Жена

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА