Најновије

МЕДВЕДЕВ: Зеленски се нашмркао па би да припаја руске територије Украјини, тако ће до Канаде да дође

Украјинци су Руси, а Украјина је део Русије, јасан је заменик председника СБ Русије коментаришући указ украјинског председника о очувању националног идентитета Украјинаца у Руској Федерацији.

"Високи украјински наркоман направио је једноставан пропагандни потез, изазван неуспехом на фронту", оценио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев, коментаришући одлуку украјинског председника Владимира Зеленског да потпише указ "о историјском наслеђу Украјинаца на територијама Руске Федерације".

Према документу, постоји потреба да се Украјинцима који живе на територији Русије обезбеди "право на образовање на украјинском језику и његову слободну употребу, приступ медијима на украјинском језику и право на мирно окупљање".

Тако је Зеленски наложио влади да са међународним експертима изради и Савету за националну безбедност и одбрану поднесе акциони план за "очување националног идентитета Украјинаца у Руској Федерацији, укључујући и земље које су историјски насељавали".

Зеленски тврди да потписани документ доприноси "враћању истине о историјској прошлости зарад украјинске будућности".

"Нагло је ушмркао дуплу дозу и потписао указ о територијалним претензијама према Русији, на земље 'историјски насељене Украјинцима'", написао је Медведев на Телеграму. 

"Нема шта да се коментарише, пошто су Украјинци Руси, а Малорусија (прим. прев. - историјски назив руских територија, углавном на територији данашње Украјине) је део Русије. И време је да главни 'Украјинац' одустане. У супротном ће и Канаду да припоји", закључио је Медведев.

КЛИЧКО: Украјина на челу са Зеленским иде у погрешном правцу

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА