Најновије

ТОТАЛНО УНИШТЕЊЕ: Ево шта раде исламисти кад заузму музеј (ВИДЕО)

БAГДAД - Џихадисти Исламске државе (ИС) обjавили су видео снимак како на северу Ирака уништаваjу колекциjу статуа и скулптура стару неколико хиљада година.
Фото: Јутјуб принтскрин

Фото: Јутјуб принтскрин

У видео поруци приказани су предмети непроцењиве вредности, од коjих су неке препознатљиви као антиквитети из седмог века пре нове ере, из периода Aсирског Kраљевства, како их припадници те радикалне исламистичке групе обараjу и ломе чекићем. Mушкарац коjи jе приказан на снимку рекао jе да jе то старо ирачко културно благо уништено, jер промовише - "идолопоклонство"! "Пророк нам jе наложио да се ослободимо статуа и реликвиjа и његови следбеници су урадили исто када су освоjили земље после њега", навео jе исти неидентификовани мушкарац на видео снимку, пренела jе агенциjа Роjтерс. Неки уништени примерци изгледа потичу из музеjа антиквитета у северно-ирачком граду Mосулу коjи jе џихадисти ИС заузели у jуну прошле године, навео jе бивши радник музеjа за британску агенциjу.
Прочитајте још:СЛЕДИЋЕТЕ СЕ КАД ПРОЧИТАТЕ: Ово је последње упозорење свету једног великана! (ВИДЕО)ЛАЗАНСКИ: Говор хладног рата
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА