Најновије

ЧЕСТИТАМО: Пајтић постао "премијер Србије"

БEOГРAД - Премиjер владе у сенци, коjа ће укупно имати 15 чланова биће, Боjан Паjтић, а потпредседнице Гордана Чомић и Наташа Вучковић, саопштено jе данас на Главном одбору Демократске странке.
Бојан Пајтић (Фото: ДС / Архива vojvodina.gov.rs)

Бојан Пајтић (Фото: ДС / Архива vojvodina.gov.rs)

Oсим што ће бити потпредседница владе у сенци, Чомић ће бити задужена и за ресор одбране, а Вучковић за министарство спољних послова. Mинистар за европске интеграциjе биће Зоран Лутовац, државне управе Саша Пауновић, саобраћаjа Драгослав Шумарац, док ће ресор омладине и спорта водити Нађа Хигл. У влади у сенци биће и Mиодраг Стоjковић, коjи ће водити ресор просвете и науке, док ће за привреду бити задужен Иван Стефановић. У тоj влади министар полициjе биће Драган Шутановац, правде Mомчило Грубач, културе и информисања Jелена Балашевић, а финансиjе ће водити Србољуб Aнтић. Паjтић jе за министарку пољопривреде и животне средине предложио Наду Драговић, а за министарку здравља Наду Чемерлић- Aџић. Паjтић jе уочи представљања владе у сенци рекао jе реч о људима коjи знаjу да воде државу, те да неће инсистирати на поређењу са члановима праве владе, jер ће то учинити сами грађани. Лидер ДС jе критиковао актуелну владу, рекавши да се она задужуjе 195 евра у секунди, што jе три пута више него кад jе та странка била на власти. Рекао jе и да су плате у jануару, у односу на децембар мање за 20 одсто. "Истовремено, око 750 функционера од тренутка када су преузели власт завршили су факултете, док jе 950 лекара прошле године отишло из земље. Због тога ДС има обавезу да понуди алтернативу", рекао jе Паjтић.
Прочитајте још:Два ВучићаРашковић Ивић: ДСС више није „мачо странка“Дачић и Могерини у Летонији
Oн jе за тим коjи jе представио рекао jе да jе то тим коjи уноси светлост, jер jе Србиjа у сенци неспособне власти. Навео jе и да политика Демократске странке никада неће зависити од лидера, него од свих чланова коjи желе да даjу своj допринос у креирању програма. "Србиjа зависи од образовања Николића, Стефановића, Гашића, радног искуства Вучића и Вулина и ДС нема права да на то пристане", рекао jе Паjтић. Према његовим речима, садашња власт jе слуга крупног капитала, док ће Демократска странка бити, како jе рекао, слуга радника и средњег слоjа, "а они нека буду слуге крупног капитала", закључио jе Паjтић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА