Најновије

НЕТАНИЈАХУ: „Амерички гард” ће омoгућити Ирану да се дочепа много атомских бомби

Израел још није са Сједињеним Државама дошао до сагласности око тога како онемогућити Иран да се домогне атомског оружаја – изјавио је Бењамин Нетанијаху.
Нетанијаху (Фото: ЈуТјуб)

Нетанијаху (Фото: ЈуТјуб)

У интервјуу америчкој телевизији CBS, израелски премијер је нагласио: „САД и Израел имају исти циљ – да се спречи Иран да произведе атомско оружје, али се разилазе у томе како то обезбедити”. Своју позицију је Нетанијаху изложио овако: „Ја немам поверење у инспекције у земљама са тоталитарним режимима. То није функционисало у Северној Кореји, па неће ни у Ирану. Они су обманули инспекторе. Техеран је под њиховим носом изградио два подземна бункера о чијем постојању они нису имали појма. Ни ми – тајне службе САД, Израела и Велике Британије – за њих такође нисмо знали годинама. Зато морамо бити много опрезнији”. Нетанијаху је оценио да ће оно на шта Американци присиљавају Иран тој земљи оставити на располагању „огромну атомску инфраструктуру” и шансе: „То ће омогућити Ирану да за кратко време дође до атомске бомбе. Уосталом, преговара се да са Ирана кроз десет година буду скинута сва ограничења, а то Техерану даје прилику да дође до арсенала са мноштвом атомских бомби”. Нетанијаху је посебно указао да Техеран ради на производњи међунаконтиненталних балистичких ракета које ће моћи да долете до било ког места на планети, укључујући САД.
Прочитајте још:Кадиров о убици Бориса Њемцова: Он је истински руски патротаВођа Десног сектора се после 7 сати пробудио из анестезије па поручио: Убијте непријатеље нације (ФОТО)
Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА