Најновије

Кијев своје топове, тенкове и ракетне бацаче за два сата може вратити на старе положаје

Кијевски  режим је саопштио да је повукао сво тешко наоружање са „линија раздвајања” у Донбасу. Међутим, Министарство одбране Доњецке Републике је одмах одреаговало о упозорило да то није истина и да је у питању манипулација.
Украјинци... (Фото: uapress.info)

Украјинци... (Фото: uapress.info)

Портпарол војног врха ДНР Едуард Басурин изјавио је: „Готово сва повучена украјинска тешка техника налази се на само 20-30 километара од фактичке линије додира и у стању је да се за само два сата врати на раније позиције”. Према његовим речима, Кијев управо зато крије податке о тачним локацијама и растојањима на која је повукао оно нашта га обавезује споразум Минск-2. Басурин је истовремено критиковао и изјаву команданта НАТО снага у Европи, америчког генерала Филипа Бридлава: „Бридлав се сада жали да шпијунажа НАТО пакта „не види” области источно од линије додира, односно локације на тој страни где смо повукли тешко наоружање. Притом наглашава да „не види” зато што источно од те линије не пуштамо посматраче ОЕБС. А пре само месец дана тврдио је да се управо у тим областима налазе фантомске руске јединице и савремена војна техника. Дакле, сада тврди да НАТО о свему што је источно ништа не зна, а онда је тврдио да све зна. Ово значи: да је лагао или онда или сада”. Басурин је указао да армија ДНР и даље добија узнемиравајуће податке о концентрацији украјинских снага у „зони безбедности”. Прецизирао је да су Украјинци око града Артјомовска – кршећи Минск-2 – нагомилали више од 200 оклопних возила, 9 вишецевних ракетних бацача „Ураган” и 6 артиљеријских оруђа калибра 122 и 152 мм. Додао је да су снаге кијевске хунте током дана 22 пута нарушавале „режим тишине”.
Прочитајте још:УКРОРЕЧНИК: Бајка о крвопији Јануковичу и светом Евромајдану (ВИДЕО)Убице пропевале: Ово је мотив за убиство Њемцова
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА