Најновије

Објављен мушки жреб за Индијан Велс: Србија има четири представника

ИНДИЈАН ВЕЛС - Почиње "пети грен-слем", Мастерс турнир у Индијан Велсу, са наградним фондом од 7.107.445 долара, а победника чека и 1.000 поена на АТП листи.
Индијан Велс (Фото: Billie Weiss/BNP Paribas Open)

Индијан Велс (Фото: Billie Weiss/BNP Paribas Open)

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић у пројектованом полуфиналу Индијан Велса могао би да се састане са Ендијем Маријем. Жребом је одлучено да Мари буде смештен у горњу половину костура коју води Новак Ђоковић, на првом Мастерс турниру из серије 1000. У четвртфиналу Новак би могао да игра са ове године сјајним Давидом Ферером, док Британац треба да прескочи највероватније Кеија Нишикорија. Доњи део жреба предводе Роџер Федерер и Рафаел Надал, чији се међусобни сусрет очекује у полуфиналу. Рунду пре тога могли бисмо да видимо швајцарски дерби између Федерера и Вавринке, а уколико жели да уђе међу четворицу најбољих, Надал ће вероватно морати да победи Милоша Раонића. Ђоковић ће у првом колу бити слободан, док га у другом очекује бољи из меча Маркос Багдатис – Јири Весели. Виктор Троицки у истој је четвртини као и Новак, али би до евентуалног сусрета у трећем колу морао да прође два озбиљна испита – Алберта Рамоса из Шпаније и Француза Жилијена Бенетоа. Четврта фаза Ђоковићу доноси незгодног ривала – Американац Џон Изнер или Кевин Андерсон из Јужне Африке могли би да му задају главобоље, пре евентуалног сусрета са Ферером, који мора да прескочи повратника Марина Чилића. И трећи српски представник Србије Душан Лајовић „упао“ је у тај део костура – ако прође незгодног Федерика Делбониса, следећи противник му је Андерсон. Осим Чилића, у Фереровој четвртини налази се још неколико незгодних играча, међу којима се издвајају Бернард Томић, Гиљермо Гарсија-Лопес, Хуан Монако и Танаси Кокинакис. Марија жреб у четвртој рунди спаја са Ернестсом Гулбисом, али је врло вероватно очекивати да Летонац до тада испадне. Пре тога ће Британац морати да избаци Михаела Кукушкина или Васека Поспишила, као и Филипа Колшрајбера. Гулбис се укршта са Италијаном Фабиом Фоњинијем. Нишикори би могао да се помучи против јединог Шпанца који воли брзе подлоге – Фелисијана Лопеса, а вероватно га очекују још мечеви са Фернандом Вердаском и Рајаном Херисоном. Рафаел Надал ће у другом колу играти против бољег из дуела Игора Сајслинга и квалификанта, а први озбиљнији посао чека га у трећем, у виду Жеремија Шардија. Рафа је у пустињи осуђен на Французе, пошто га у четвртфиналу чекају или Жил Симон, или Ришар Гаске. Интересантна ситуација десила се и у делу жреба где је Роџер Федерер, који се у трећој рунди укршта са Андреасом Сепијем, човеком који га је избацио у Мелбурну. Пре тог меч, Швајцарац треба да прође Дијега Шварцмана и темпераментног Јиржија Јановича. У трећој четвртини коју предводи Стан Вавринка налази се неколико сјајних сервер – Иво Карловић, Лукаш Росол, Сем Квери и Томаш Бердих.

И Крајиновић се пласирао у главни жреб

Српски тенисер Филип Крајиновић пласирао се у главни жреб турнира из Мастерс 1000 Серије у Индијан Велсу. Он је у последњем колу квалификација савладао Лука Савила из Аустралије са 6:1, 7:6 (7-3). Његов ривал у првој рунди биће Игор Сејслинг из Холандије – он има 27 година, тренутно је 134. на свету, а пре годину дана био је 52. на АТП листи. Ове сезоне играо је четвртфинале у Загребу, а осим тога није добио ниједан меч. Уколико савлада Сејслинга у њиховом првом међусобном мечу, Крајиновић ће у другом колу играти са Рафаелом Надалом. Први носилац у квалификацијама Борна Ћорић савладао је Фратанђела са 6:1, 2:6, 7:6 и у првој рунди ће играти са Хајдер-Маурером, а у главни жреб пласирали су се и Миша Зверев, Ханеску, Берер...
Прочитајте још:
Извор: ТВ БН

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА