Најновије

Асад: САД треба да пређу са речи на дела

Сиријски председник Башар ел Асад рекао је да би САД требало да пређу "с речи на дела" после изјаве шефа америчке дипломатије Џона Керија да би био вољан да разговара с њим о окончању четворогодишњег рата у тој земљи.
Башар ал-Асад (Фото: sem40.ru)

Башар ал-Асад (Фото: sem40.ru)

"Пратимо све изјаве, али чекамо дела, а онда ћемо одлучити", рекао је Асад, а јавља сиријска агенција Сана, преноси Бета. У интервјуу за телевизијску мрежу Си-Би-Ес, Кери је јуче рекао да САД врше притисак на Асада да озбиљно размотри транзициону стратегију како би се окончао четворогодишњи грађански рат у Сирији. "Мораћемо на крају да преговарамо", рекао је Кери. Неименовани портпарол Стејт департмента изјавио је да Керијева изјава не значи промену америчког става о ситуацији у Сирији, уз оцену да "нема будућности за бруталног диктатора као што је Асад у Сирији". Асад је у кратком коментару рекао да би свака "промена става међународне заједнице према режиму у Дамаску требало да почне прекидом политичке и војне подршке терористима", мислећи на сиријску опозицију и побуњенике. Сиријска штампа позитивно је оценила Керијеву изјаву, оценивши да представља "признање легитимости" сиријског председника. Више од 215.000 људи погинуло је у грађанском рату у Сирији који је почео 15. марта 2011. године.
Прочитајте још:НА ГРАНИЦИ ЕКСПЛОДИРАЊА: Стејт департмент најавио Трећи светски рат!?АГРЕСИЈА: Доњецк опет под снажном ватром украјинске артиљерије!
Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА