Најновије

МИНСКИ ДОГОВОР ПРЕД КРАХОМ: Москва забринута због Порошенка

МОСКВА – Москву изузетно брину покушаји украјинског председника Петра Порошенка да уведе додатне услове за признавање специјалног статуса регионима источне Украјине, којих уопште нема у споразуму из Минска, саопштило је данас руско министарство спољних послова.
Москва (Фото: moscowrussian.com)

Москва (Фото: moscowrussian.com)

Како се истиче, предлозима о предусловима за давање извесног степена аутономије истоку Украјине, о којима раније никад није преговарано, Порошенко је искривио саму суштину споразума из Минска, преноси Спутњик. Према саопштењу заменика секретара украјинског савета безбедности Михајла Ковала, закон о специјалном статусу се не би односио на територије које су проруске милиције освојиле после 19. септембра 2014. Како преноси Тас, руски државни секретар и заменик министра спољних послова Григориј Карасин истакао је данас како су границе дистрикта Донбас, на који треба да се односи специјални статус, јасно дефинисане споразумима из Минска од 12. фебруара. Украјински председник Порошенко, између осталог, предлаже да се специјалан статус да регионима Доњецка и Луганска тек након превремених избора који би били спроведени у складу са украјинским уставом.
Прочитајте још:УЖАСНО: Тенк украјинске војске прегазио девојчицу (ВИДЕО)Турски ток не може без дозволе ЕУ!?
Руско министарство иностраних послова наводи и да Кијев појачава друштвену и економску блокаду региона које су под влашћу проруских власти, ограничавајући путовања становника тих области у друге делове Украјине и њихов прелазак границе с Русијом, што је директно кршење споразума из Минска. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА