Најновије

Москва: Украјина крши примирје Париз и Берлин морају да реагују

МОСКВА - Русија је данас оптужила Кијев да крши делове мировног споразума из Минска за источну Украјину и позвала Немачку и Француску, које су посредовале у његовом постизању, да учине више како би обезбедиле да се Кијев придржава тог споразума.
Украјинци (Фото: cdn.topwar.ru)

Украјинци (Фото: cdn.topwar.ru)

"Земље које су гаранти споразума из Минска... Русија, Немачка, Француска... требало би да понесу свој део одговорности и обезбеде да се одредбе (споразума) поштују", рекао је новинарима портпарол Кремља Дмитриј Песков, а преноси Ројтерс. "Игнорисањем непоштовања споразума једне стране не води ка нормализовању ситуације", упозорио је Песков. У Минску је 12. фебруара усвојен нови споразум о примирју на истоку Украјине, после вишечасовних разговора лидера Русије, Украјине, Француске и Немачке, као и разговора Контакт групе.
Прочитајте још:Украјински батаљони напустили фронт и иду на КијевНАСЛОВНА СТРАНА КОЈА ЈЕ ШОКИРАЛА СВЕТ: Задовољна Ангела Меркел с нацистима осваја Грчку!
Нови споразум из Минска предвиђа, између осталог, прекид ватре од 15. фебруара, затим повлачење свих страних наоружаних група, војне опреме и машинерије из Украјине и разоружавање свих нелегалних група. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА