Најновије

Нови менаџмент преузео управљање Железаром Смедерево

СMEДEРEВO - Нови менаџмент холандске фирме ХПK Инжењеринг преузео jе данас управљање смедеревском Железаром, а први радни дан започео jе састанком главних менаџера, председника Надзорног одбора и члана тог тела, Џона Гудиша и Петера Kамараша, са свим директорима сектора српске челичане.
Фото: rts.rs

Фото: rts.rs

"Састанк су водили Гудиш и Kамараш са своjом екипом коjа за сада броjи шест менаџера, а очекуjемо да други дођу до краjа недеље. За отприлике две недеље у Смедерево треба да стигне и цео тим од 24 менаџера", рекао jе Танјугу извршни директор Железаре Боjан Боjковић. Kада jе реч о члановима српског тима, коjи ће пратити управљање Железаром, Влада Србиjе тек треба о томе да донесе одлуку. Боjковић каже да су већ постављена нова правила и да jе "палица предата". "Управљање jе предато Гудишу и Kамарашу, они се за сада упознаjу са детаљима коjи не могу да се виде из административних папира коjе смо им давали током целог процеса", рекао jе Боjковић прецизираjући да су у питању технички детаљи о високоj пећи, челичани, топлоj и хладноj ваљаоници... Kако jе рекао, након тога у разговорима ће се прећи на набавку сировина и продаjу и очекуjе се да ће састанци траjати скоро цео дан. Боjковић jе казао да су радници били еуфорични, али да jе и њима сада jасно да jе све оно што jе обећано и испуњено. "Дошао jе озбиљан менаџерски тим, то су за сада видели директори сектора, а људи наравно знаjу целу ту екипу од раниjе", рекао jе Боjковић. Oчекуjе се, каже, да Гудиш, коjи ће бити председник Надзорног одбора, прође фабриком, с обзиром на то да jе наjавио да ће сваког дана издвоjити три, четири или пет сати за шетњу кроз фабрику, како би се упознао са детаљима и људима у погонима. Гудиш ће то радити како би касниjе, како jе рекао, могао лакше да доноси стратешке одлуке.
Прочитајте још:ЛАЗАНСКИ: Ускоро нећемо имати ни авионе ни хеликоптере, али нема везе, имамо Цуцу, Мацу и МимиСРС организује скуп против НАТО-а
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА