Најновије

Ђелићева фирма добила посао - компанија Лазард продаје Телеком Србију

БEOГРAД - Tелеком Србиjа прихватио jе понуду француске консултантске фирме Лазард Фререс СAС за пружање услуга менаџментског консалтинга у процесу приватизациjе српског оператера.
Божидар Ђелић (Фото: ЈуТјуб)

Божидар Ђелић (Фото: ЈуТјуб)

Oд саветника се очекуjе да у наредна два месеца утврди предлог модела приватизациjе, саопштено jе из Tелекома Србиjа. Kако jе раниjе утврђено, саветник ће у наредном периоду наjпре урадити процену вредности компаниjе, економску и правну анализу, као и анализу тржишта. Потом се очекуjе да консултант предложи моделе приватизациjе и припреми временски и методолошки план приватизациjе. На основну њиховог предлога, већински акционар, а то jе Влада Србиjе, требало би да донесе одлуку о наставку приватизациjе и изабере jедан од предложених модела продаjе пакета акциjа. Tиме би требало да отпочне друга фаза, у коjоj ће све активности координирати и водити изабрани саветник, од обjављивања позива до затварања трансакциjе, наведено jе у саопштењу. Подсећамо, медији су раније писали да ће приватизацијом руководити Божидар Ђелић као један од директора ове компаније. Александар Вучић, премијер Србије, у обраћању новинарима тим поводом је кратко рекао: "Ђелић неће сигурно!", али је похвалио компанију Лазард као једну од најбољих европских фирми.
Прочитајте још:ХВАЛА ЗАПАДНИМ ПАРТНЕРИМА: Србија прва по смртности од рака у ЕвропиБЕЗОБРАЗЛУК: Папа канонизује Степинца, а онда иде у Јасеновац!?
Извор: Танјуг / Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА